Neem contact met ons op: info@ipactive.nl

Bereik in kantoren.

IPactive optimaliseerd het bereik in kantoren

Een prachtig nieuw kantoorgebouw maar geen mobiel bereik?

Iedereen herkent het beeld van medewerkers of collega’s die met hun mobiele telefoon tegen het raam gedrukt, of nog vervelender, buiten staan te telefoneren..
Slecht GSM ontvangst kan diverse oorzaken hebben.

  • Constructie van het gebouw
  • Hoge isolatie eisen (BREEAM)

Duurzaamheid

Vastgoedontwikkelaars zien het belang van duurzaam bouwen waarbij er goed geïsoleerde, energiezuinige gebouwen worden gerealiseerd. Mobiele communicatie is een onderdeel wat helaas nog niet op de agenda staat. Het kantoorgebouw is reeds opgeleverd en de eindgebruiker ondervind dan pas veel hinder van een beperkte dekking.

IPactive biedt hiervoor een eenvoudige en kwalitatieve oplossing voor uw nieuwbouw, rennovatie of bestaand kantoorgebouw.

Het betreft een DAS systeem (Distributed Antenna System) die wij na een zorgvuldig testtraject kunnen implementeren en optimaliseren voor ieder telecom netwerk in Nederland.

De producten van IPactive

Alle geimplementeerde repeaters van IPactive voldoen aan de allerhoogste technische eisen, die veel verder gaan dan de standaard CE eisen. Slechte repeaters veroorzaken veel netwerkstoringen. Daarnaast zijn alle repeaters voorzien van een geldige CE markering met alert sign (!). Verkoop en aanschaf zijn binnen de EU toegestaan. In Nederland dient de gebruiker van een GSM versterker vooraf toestemming te vragen aan de betreffende netwerk operator. De reden hiervoor is dat een operator deze GSM frequenties hebben aangekocht en willen voorkomen dat er storing (door inferieure apparatuur of door incorrecte installaties) wordt veroorzaakt op hun netwerk. Toestemming wordt in de praktijk zelden tot nooit gegeven, ongeacht het merk of de instantie / particulier die het aanvraagt. De mobiele providers voelen zich niet verantwoordelijk voor de dekking binnenshuis. Dit kunnen zij logischerwijs ook niet zijn, gezien de vele verschillende bouwconstructies.  

Repeaters?

Een repeater is een zend-ontvanginstallatie die een signaal ontvangt en op een andere frequentie, signaalniveau en/of hoger vermogen realtime weer uitzendt.

IPactive heeft een uitgebreid portfolio aan binnen en buiten antennes. Alle binnen antennes zijn zo vormgegeven dat ze onopvallend in iedere interieur te plaatsen zijn Hierdoor heeft u geen ontsierende antennes in uw gebouw. Onze plafondantennes geven 30-50% meer signaal dan standaard antennes en zijn in iedere RAL kleur leverbaar.

Wat is een DAS Systeem? Een DAS (Distributed Antenna System) is een inpandig antenne systeem waarmee de dekking in het gebouw wordt verbeterd.

Wat zijn de voordelen van een DAS systeem via IPactive?

  1. Hoge bedrijfszekerheid
  2. Lage onderhoudskosten en materiaalkosten
  3. Vrijwel ongevoelig voor frequentieband en operator wisselingen

Wanneer er onvoldoende signaalsterkte in het gebouw aanwezig is heeft IPactive de oplossing.

Gerealiseerde projecten

New-Babylon
Maxon
Europol

Onze klanten

europol
wartsila
maxon
logo3

Heeft u vragen en wilt u meer weten over onze GSM oplossingen?
Neem dan gerust contact op met IPactive via het contactformulier of via telefoonnummer 088-7303000.

Neem contact op!

How it works

howitworks

Terug naar boven