Bereik in kantoren

IPactive optimaliseerd het bereik in kantoren

Een prachtig nieuw kantoorgebouw maar geen mobiel bereik?

Iedereen herkent het beeld van medewerkers of collega’s die met hun mobiele telefoon tegen het raam gedrukt, of nog vervelender, buiten staan te telefoneren.

Slecht GSM ontvangst kan diverse oorzaken hebben.

 •  Constructie van het gebouw
 •  Hoge isolatie eisen (BREEAM)
 •  Isolerend glas
 •  Interferentie door de hoogte van het gebouw

Mobiele dekking voor ieder telecom netwerk

Vastgoedontwikkelaars zien het belang van duurzaam bouwen waarbij er goed geïsoleerde, energiezuinige gebouwen worden gerealiseerd. Mobiele communicatie is een onderdeel wat helaas nog niet op de agenda staat. Het kantoorgebouw is reeds opgeleverd en de eindgebruiker ondervind dan pas veel hinder van een beperkte dekking. IPactive biedt hiervoor een eenvoudige en kwalitatieve oplossing voor uw nieuwbouw, rennovatie of bestaand kantoorgebouw. Het betreft een DAS systeem (Distributed Antenna System) die wij na een zorgvuldig testtraject kunnen implementeren en optimaliseren voor ieder telecom netwerk in Nederland.

De indoornetwerken van IPactive zijn multi-operator, alle telecomproviders kunnen worden ingekoppeld.

De producten van IPactive

Antennes

IPactive heeft een uitgebreid portfolio aan binnen en buiten antennes. Alle binnen antennes zijn zo vormgegeven dat ze onopvallend in iedere interieur te plaatsen zijn. Hierdoor heeft u geen ontsierende antennes in uw gebouw. Onze plafondantennes geven 30-50% meer signaal dan standaard antennes en zijn in iedere RAL kleur leverbaar.

Buiten onze flinterdunne 5G compliant design plafondantennes beschikt IPactive over compacte staaf en wandantennes.

Specificaties 5G design plafondantenne:

 • Design Plafondantenne 698-4000 MHz, slechts 7,3 mm
 • Omnidirectioneel (rondstralend)
 • Ondersteund 2G/3G/4G en 5G
 • Low PIM -150dBc

Repeaters?

Een repeater is een zend-ontvanginstallatie die een signaal ontvangt en op een andere frequentie, signaalniveau en/of hoger vermogen realtime weer uitzendt.

Alle geimplementeerde repeaters van IPactive voldoen aan de allerhoogste technische eisen, die veel verder gaan dan de standaard CE eisen. Slechte repeaters veroorzaken veel netwerkstoringen. Daarnaast zijn alle repeaters voorzien van een geldige CE markering met alert sign (!). Verkoop en aanschaf zijn binnen de EU toegestaan. In Nederland dient de gebruiker van een GSM versterker vooraf toestemming te vragen aan de betreffende netwerk operator. De reden hiervoor is dat een operator deze GSM frequenties hebben aangekocht en willen voorkomen dat er storing (door inferieure apparatuur of door incorrecte installaties) wordt veroorzaakt op hun netwerk.

Toestemming wordt in de praktijk zelden tot nooit gegeven, ongeacht het merk of de instantie / particulier die het aanvraagt. De mobiele providers voelen zich niet verantwoordelijk voor de dekking binnenshuis. Dit kunnen zij logischerwijs ook niet zijn, gezien de vele verschillende bouwconstructies.

DAS Systeem

Wat is een DAS Systeem? Een DAS (Distributed Antenna System) is een inpandig antenne systeem waarmee de dekking in het gebouw wordt verbeterd.

Wat zijn de voordelen van een DAS systeem via IPactive?

 1. Hoge bedrijfszekerheid
 2. Lage onderhoudskosten en materiaalkosten
 3. Vrijwel ongevoelig voor frequentieband en operator wisselingen

Wanneer er onvoldoende signaalsterkte in het gebouw aanwezig is heeft IPactive de oplossing.

How it Works

1: buiten antenne: (De buitenantenne ontvangt en verzendt het signaal naar nabijgelegen masten)

2: signaalbron (De signaalbron versterkt het signaal)

3: binnen antenne: (De binnen antenne zendt het signaal in het gebouw opnieuw uit)

How it Works

1
2
3
1

Buiten Antenne

(De buitenantenne ontvangt en verzendt het signaal naar nabijgelegen masten)

2

Signaalbron

(De signaalbron versterkt het signaal)

3

Binnen Antenne

(De binnen antenne zendt het signaal in het gebouw opnieuw uit)

Veelgestelde vragen

Nee. In tegenstelling tot veel andere systemen zijn er geen maandelijkse kosten verbonden aan een indoor antenne netwerk van IPactive. Het betreft een éénmalige investering.

Dat is geen probleem. Stel, een bezoeker wordt buiten het gebouw gebeld.  Terwijl deze persoon bellend het gebouw binnen loopt, wordt de verbinding op een gegeven moment automatisch overgenomen door het indoor antenne netwerk van IPactive.

Jazeker. De indoornetwerken van IPactive zijn multi-operator, alle telecomproviders kunnen worden ingekoppeld.

Bedrijven die te kampen hebben met slecht indoor mobiel bereik, denken het probleem op te kunnen lossen door te kiezen voor bellen via wifi. Wifi is helaas niet ingericht om mobiel bellen op grote schaal mogelijk te maken. Er ontstaan problemen als mensen tegelijk gaan telefoneren en/of gaan rondlopen in het gebouw. De accespoint raken in de war en er ontstaan hakkelende gesprekken. Daarnaast plaatsen experts vraagtekens bij de veiligheid van wifi. Het wifi-signaal kan worden afgetapt waardoor er vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen zou vallen.

Wilt u uw GSM, 3G, 4G, 5G signaal versterken?

Wij inventariseren graag de behoeften van uw organisatie.