Neem contact met ons op: info@ipactive.nl

5G.

5G Indoor Dekking middels een Distributed Antenna System (DAS)

Uitrol 5G & Internet of Things

De verwachting is dat het Europese dataverbruik in de komende vijf jaar vervijfvoudigt. De aangekondigde uitrol van 5G zorgt ervoor dat veel meer apparaten met een betrouwbaar mobiel internet zijn te verbinden. Veel bedrijven springen hier ook op in door apparaten aan te sluiten op Internet of Things, ook wel semi-intelligente apparaten.

Waarom dan nog Wi-Fi of een bekabeld netwerk?

Als het om belangrijke en vertrouwelijke verbindingen gaat, zijn draadloze netwerken vaak taboe. In plaats daarvan wordt alles bekabeld, en vaak voorzien van eigen netwerken. De mogelijke snelheden van 5G zijn zo hoog dat het een serieuze vervanger kan worden van vast internet. Glasvezel/ UTP (Wi-Fi) verbindingen en aansluitingen kunnen hierdoor overbodig worden. De beloofde snelheden van 5G komen in de buurt van wat er nu via glasvezel gerealiseerd wordt. Door de bevrijding van bedrading, kunnen bedrijven hun processen flexibeler en minder kostbaar inrichten.

5G-indoordekking

5G biedt vooral voordelen door gebruik te maken van hogere frequenties. Helaas zijn het juist deze hoge frequenties die heel moeilijk gebouwen binnen komen. Uit onderzoeken blijkt dat minstens 70% van het mobiele verkeer door gebruikers in gebouwen en kantoren wordt gegenereerd. Al dit verkeer wordt met 5G dus problematisch.

Moderne gebouwen en indoordekking

Mobiele operators hebben een netwerk gebouwd wat voornamelijk gericht is op buitendekking. De isolatie-eisen voor nieuwe gebouwen zijn aangescherpt in het Bouwbesluit. Voor een optimaal en constant bereik betekent dit dat meer radiosignalen worden tegengehouden. Kortom: Geen 5G bereik en/of last van wegvallende gesprekken, digitale vergaderingen.

Oplossing: 5G antennesysteem (DAS)

Een goed alternatief is een indoor antennesysteem, wat ook vaak `DAS’ wordt genoemd, de afkorting van Distributed Antenna System. Een indoor antenne systeem bij nieuwe gebouwen wordt nog niet als standaard aangebracht tijdens de bouw. Wij adviseren om dit onderdeel als standaard op de agenda van gebouweigenaren / projectontwikkelaars te zetten. Een indoorsysteem is tegenwoordig net zo belangrijk als een nutsvoorziening zoals gas, water en licht.

Meer weten? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden voor een toekomstgericht 4G / 5G antenne systeem (DAS). Neem contact op met IPactive via 088-7303000 of vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.

IPactive zorgt voor een een uitstekende mobiele bereikbaarheid en snelle 5G data verwerking.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over 5G oplossingen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-7303000

Neem contact op!

Terug naar boven