Neem contact met ons op: info@ipactive.nl

Site Survey & Advies.

IPactive biedt professionele communicatieoplossingen

Slechte mobiele bereikbaarheid kan verschillende oorzaken hebben

Ongeveer 60% van mobiele gesprekken gebeurt vanuit gebouwen.
Desondanks wordt er bij de bouw van nieuwe kantoorgebouwen weinig rekening gehouden met een mobiele bereikbaarheid. Goede mobiele communicatie binnen een nieuw gebouw staat bij de vastgoedontwikkelaars (nog) niet hoog op de agenda.

Om uw organisatie van uitstekende mobiele bereikbaarheid te voorzien kunnen er verschillende oplossingen worden toegepast. Daar een indooroplossing geen standaardoplossing is dienen er een aantal stappen te worden doorlopen om tot de beste oplossing te komen, namelijk:

Stappenplan

  1. Behoefte
  2. Site Survey
  3. Ontwerp
  4. Uitrol
  5. Oplevering

Site Survey

In een site survey worden een aantal zaken onderzocht om de situatie van het mobiele netwerk in en om uw pand in kaart te brengen. Hierbij meten we de signaalkwaliteit en veldsterkte van alle mobile netwerken.

De gangbare werkwijze bij dit soort dekkingsproblemen is een coverage test of walktest binnen de desbetreffende locatie. U ontvangt een rapport met daarin de resultaten van de site survey en een advies of een indooroplossing gewenst is.


Advies: mobiel bereik in nieuwe gebouwen vormt een steeds groter probleem in Nederland

Het isoleren van gebouwen en kantoorpanden is goed voor het klimaat en kan bovendien een forse besparing op de energierekening betekenen. Maar die isolatie is niet gunstig voor de dekking van mobiele netwerken.

Het probleem gaat met de komst van 5G-netwerken alleen maar groter worden. De belangrijkste frequentieblokken die voor 5G worden ingezet, 2,6 GHz en in later stadium ook 3,5 GHz hebben aanzienlijk kortere golflengten dan de 4G en 3G-netwerken die nu in gebruik zijn. Hoe korter de golflengte, hoe meer last het signaal heeft van obstakels zoals muren en ramen.

IPactive B.V wil dat projectontwikkelaars, gebouweigenaren en installateurs meer gaan nadenken over de indoor-dekking bij hun ontwerpen en/of technische installaties. Hierin kunnen wij een adviserende rol spelen.

IPactive biedt een eenvoudige en kwalitatieve indoor oplossing, ware het niet dat wij veelal pas ingeschakeld worden wanneer het gebouw reeds is opgeleverd en de eindgebruiker dus al veel hinder van een beperkte dekking ondervindt.

Om dit te voorkomen is het erg handig om op juiste moment binnen het gebouw een signaalmeting te laten verrichten. U ontvangt een rapport met daarin de resultaten van de site survey en een advies of een indoor oplossing gewenst is. Zo komt de eindgebruiker achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.

Geïnteresseerd in een signaalmeting of wilt u een keer een afspraak maken om van gedachten te wisselen over dit onderwerp?  Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen en wilt u meer weten over IPactive? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088-7303000.

Neem contact op!

IPactive is gespecialiseerd op het gebied van mobiele bereikbaarheid / GSM ontvangstoptimalisatie (2G, 3G en 4G) en wireless oplossingen
Terug naar boven